Wintertrip naar Friesland

Kom overwinteren in Zuidwest Friesland…

Op het Friese platteland is het na zonsondergang nog donker. Op een heldere avond zie je duizenden sterren aan de hemel, de maan in zijn gedaante van die nacht en het steeds terugkerende schijnsel van de vuurtorens van de Waddeneilanden.

In het najaar en de winter kun je bij boerderij appartementen Ûnder de Wol genieten van de rust en de donkerte. Maar ook zijn er interessante dingen om mee te maken:

Winterzwemmen
Zwemmen in koud water wint aan populariteit. Geef je immuunsysteem ook een booster met een sprong in de Oudegaaster Brekken. Nog nooit gedaan? Natuurcoach Janet leert je hoe je dit veilig aanpakt.

Nacht van de Nacht
Als je in het weekend van 30 oktober 2021 bij ons verblijft kun je deelnemen aan een ‘Nacht van de Nacht’ activiteit in de omgeving. Kijk hier voor een overzicht aan nachtelijke activiteiten.

Verhalenavond
Vrijdagavond 26 november 2021 worden er in heel Friesland verhalen verteld. Kom dat weekend naar Friesland, luister naar mooie verhalen en overnacht bij Ûnder de Wol.

Rustige feestdagen
In december kun je hier ontsnappen aan de Sinterklaas en Kerst drukte. Ga die dagen gewoon sterrenkijken vanaf je eigen terrasje, staar onder het genot van een beerenburgje in de vlammen bij de vuurschaal of bezoek een Dark Sky park in Friesland. En voor een vuurwerkvrije jaarwisseling ben je ook van harte welkom, samen met je hond.

De kracht van de maan
Wil je de volle maan aanschouwen? Reserveer dan een appartement rond 20 oktober, 19 november of 19 december 2021. In de periode waarin de kracht van de maan het grootst is, voelen veel mensen zich energiek, creatief en wellustig. Perfect voor een paar dagen weg dus.

Oudst werkende planetarium
Aan het plafond van de woonkamer van een grachtenpand in het Friese Franeker bevindt zich het oudste nog werkende planetarium ter wereld. Dit nauwkeurig bewegend model van het zonnestelsel werd rond 1780 gebouwd door ‘een eenvoudige wolkammer’ genaamd Eise Eisinga.

Winter pontjes
Dit najaar zijn er een aantal veerpontjes in Zuidwest Friesland die doorvaren tot en met de kerstvakantie. Zodoende kun je ook in de winter mooie fietstochten of wandelingen rond de Friese meren maken! Check deze pagina voor de routes.

Ganzen spotten
Eind september arriveren ze al: de ganzen die komen overwinteren in Zuidwest Friesland. De Kleine Rietgans is een bijzondere vogelsoort die graag rondom de Oudegaaster Brekken overwintert. Neem je verrekijker mee, want het is zeker spectaculair om te zien al die duizenden vogels.

Schaatsen op natuurijs
Wie aan Friesland denkt, denkt aan schaatsen. Zou er deze winter weer natuurijs liggen? Vanuit Ûnder de Wol schaats je zo alle kanten op. O wij hopen het van harte!

Opwarmen in de sauna
Onze boerderij beschikt over een fijne privé wellness met Finse sauna die je kunt afhuren voor één of meerdere uren. Wij zorgen voor opgietwater met een geurige olie erin. Mmm… dat is pas lekker opwarmen na een frisse wandeling.