Ontbijt

Begin de dag met een uitgebreid ontbijt, dan heb je meteen het vakantiegevoel te pakken!

In het begin was Ûnder de Wol een bed & breakfast, maar begin 2021 hebben we onze boerderij verbouwd naar appartementen, zodat alle gasten nu een eigen keuken hebben. Hier kun je naar hartenlust kokkerellen!

We serveren geen ontbijt, maar kunnen je wel het volgende aanraden:

  • Iedere ochtend kun je verse broodjes, Fryske kaas, verse jus en ander lekkers halen bij de Doarpswinkel in Oudega SWF (op 1 km. wandelen vanaf de boerderij). De winkel is in de maanden juli en augustus ook op zondagochtend geopend.

  • Ga ‘uit ontbijten’ bij All joors in Oudega SWF, vanaf 10 uur kun je hier terecht voor een katerontbijt, French toast of – onze favoriet – wentelteefjes van Fries suikerbrood!

  • Bij bioboer Hylkema kun je romige koeienmelk – vers uit de melktap – kopen. Neem daarvoor een lege literfles en een euro mee (Westerskatting 8, Oudega).

  • Onze kippen leggen af en toe een eitje. Heb je zin in een kakelverse eitje, kijk dan even in het kippenhok. Of haal een doosje bij boer Van Berkum in Gaastmeer, of bij een ander stalletje langs de weg.

  • Bakker Ypma uit Heeg kan ’s ochtends een broodjesbox op de boerderij bezorgen (niet op zondag). De box zit vol met verse croissantjes, chocolade croissants, kaiser-broodjes, suikerpofjes, krentenbollen, een gekookt eitje, een sapje, handfruit, ham, kaas, voorverpakte jam, hagelslag en boter. Je bestelt de box voor € 15,- per persoon (minimaal 2 personen) en met de inhoud ervan kun je niet alleen twee dagen ontbijten, maar ook nog een lunchpakket maken! Neem alvast contact op met de bakker om je ontbijt te bestellen.

  • Een koffiemachine met onbeperkt verse bonen koffie en verschillende soorten Clipper thee zijn voor je aanwezig in het appartement!

Lekker ite!