Duurzaamheid

Hoe kunnen wij bijdragen aan een beter milieu? Waar moeten we rekening mee houden in onze omgeving? Zijn er producten uit de streek waarmee we onze gasten kunnen verrassen?

In het voorjaar van 2017, hebben we 45 zonnepanelen op onze schapenschuur laten monteren. Met deze zonnepanelen zouden we moeten kunnen voorzien in de energie behoefte van de B&B gasten en ons eigen stroomverbruik. We zijn heel benieuwd hoe dit gaat verlopen!

Daarnaast kun je bij ons qua duurzaamheid het volgende verwachten: beperkte buitenverlichting om de donkerte ons heen niet te verstoren en zoveel mogelijk gebruik van LED lampen in ons pand om stroomverbruik te beperken. We hebben tijdklokken op de lampen van de parkeerplaats en de gezamenlijke ruimte, die gaan ’s nachts uit.

Om de wasmachine minder te laten draaien, verschonen we bedlinnen en handdoeken alleen op verzoek. Wasmiddel van de Zeepfabriek is 100% afbreekbaar en zacht voor de huid. Ook is de minimum verblijfsduur in veel periodes 2 nachten, zodat we niet iedere dag hoeven te verschonen. 

Poetsen doen we veelal met schoonmaakazijn. Het is er tegenwoordig met lekkere geurtjes. Je kunt er bijna alles mee schoonmaken, het is zacht voor de huid en biologisch afbreekbaar. Geen chloor bij Ûnder de Wol, want dat verstoort de van nature aanwezige bacteriën in onze septic tank.

Tenslotte het ontbijt; wij serveren een gevarieerd ontbijt per tafel. Doordat we een ontbijttijd met onze gasten afspreken, kunnen we de gerechten a-la-minute bereiden en serveren. Hiermee voorkomen we dat bijvoorbeeld het brood oud wordt. Door onze ervaring weten we hoe groot de porties ongeveer moeten zijn, dus is er minder afval. Maar heb je grote trek? Extra vragen kan altijd.