Vakantie tijdens corona

staycation 1.5

Hier op het Friese platteland ben je welkom om even bij te komen van het hectische leven. Vooral in de wintermaanden vind je hier alle rust en ruimte om tot jezelf te komen.

Je hoeft in onze boerderij geen QR codes te tonen en mondkapjes te dragen, maar we vragen je wel om er ook hier een goede hygiëne op na te houden en nog steeds gepaste afstand te bewaren tot de gastgevers en eventuele andere gasten die je tegenkomt.

Je eigen faciliteiten
Ieder appartement heeft een eigen toegangsdeur, een compleet ingerichte keuken en een eigen badkamer natuurlijk. Zodoende kun je hier je eigen gang gaan en ben je van niemand afhankelijk.

Boodschappen doen
Voor de lekkerste broodjes, vers fruit en lokale kaas, wandel je 1 km. naar de Doarpswinkel in Oudega, met ‘priuwkelder’ vol Friese biertjes (op zondag gesloten). Bij de naastgelegen boerderij zijn eieren van blije kippen en verse melk verkrijgbaar.

Dineren of maaltijden afhalen
In Oudega kun je voor een lekker hapje terecht bij Herberch By ús Thus (alleen ’s avonds in het weekend). In Gaastmeer is d’ Ald Herberch (de hele winter donderdag t/m zondag open vanaf 11:00 uur). Vanaf Pasen is pizzeria Tre Paesi in het dorp ook weer open.

In omliggende stadjes als Sneek en Bolsward zijn veel leuke restaurantjes te vinden waar je ook doordeweeks kunt dineren en waar je uiteenlopende maaltijden kunt afhalen: van Indonesisch tot stoofpotjes.

Activiteiten
Wat kun je doen als je hier bent? Wandelen, fietsen, een plaatje draaien, boeken lezen of opwarmen in de privé sauna. Ervaar eens hoe het is om een weekje zonder telefoon, krant en tv te door het leven te gaan (mocht het je niet bevallen… er is hier WiFi en tv, kranten zijn in de Dorpswinkel verkrijgbaar).

Contactloos verblijf
Als je het op prijs stelt, kunnen we de check-in en check-out zonder contactmoment laten plaatsvinden. Zo kunnen we de sleutel van jouw appartement alvast in het slot doen. Betalen kan gewoon via de bank, op afstand.

Schoonmaak
Uiteraard zorgen wij dat de appartementen na ieder gebruik grondig worden gelucht en schoongemaakt. Beddengoed en badlinnen wordt op 60 graden gewassen om bacteriën te doden.

Thuis blijven bij klachten
Je bent van harte welkom om een paar nachten te ontspannen. Wel willen we je erop wijzen dat je thuis moet blijven bij koorts, neusverkoudheid, hoesten of benauwdheidsklachten.

Kosteloos verzetten
Op deze manier hopen we je een fijn verblijf te bieden. Ben jij – of is iemand uit je gezin – ziek, dan moet je annuleren. Je kunt tot 3 dagen voor aankomst de reservering kosteloos verzetten naar een latere datum.

Heb je vragen? Dan kun je ons bellen: 06 15 51 75 66