Overnachting i.c.m. boothuur

Sloepvaren in Zuidwest Friesland

De wateren rondom de B&B zijn ideaal om te verkennen met een bootje. Wij werken samen met Watersportbedrijf De Werff en de Pollepleats. Bij deze bedrijven kun je een stille en milieuvriendelijke elektrosloep huren.

Na een ontspannen nachtje Ûnder de Wol, fiets of wandel je zo naar de haven van Oudega of Westhem, waar een fluisterboot klaar ligt. Maximaal 6 -8 personen kunnen mee in de boot. Neem een gevulde picknickmand, een verrekijker en plaid mee aan boord, en je bent een dag zoet!

Zeilen op de Friese meren

Ook is het mogelijk te kiezen voor een Valk (open zeilboot). De meren rondom B&B Ûnder de Wol zijn vrij klein en rustig, dus ideaal om te zeilen als je niet zo ervaren bent.

De polyvalk is een sportieve en gemakkelijke zeilboot met rolfok en buitenboordmotor. Er kunnen ongeveer 6 personen aan boord. Het is wel belangrijk dat je wat ervaring hebt om met deze boot de varen.

Vaarroutes rondom Oudega SWF

De B&B is gelegen op een landtong tussen de Oudegaaster Brekken en de Ringwiel. Over het water kun je gemakkelijk leuk dorpjes en stadjes bereiken als Gaastmeer, Heeg, Workum en Sneek. In smalle vaarten kom je onderweg kom je wel eens een brug of betonnen duiker tegen; hier is het bukken geblazen! Maar de sloep past overal precies onderdoor.

Een prachtige vaarroute die je vanuit Oudega kunt maken is de Poelenroute: