Discover the Dark

Op het Friese platteland is de lucht na zonsondergang nog donker. Op een heldere avond zie de duizenden sterren aan het heelal, de maan in zijn gedaante van die nacht en het steeds terugkerende schijnsel van de vuurtorens van de Waddeneilanden.

In het najaar en de winter kun je bij B&B Ûnder de Wol de nacht écht beleven.

Nacht van de Nacht
Als je in het weekend van 26 oktober bij ons verblijft kun je deelnemen aan een ‘Nacht van de Nacht’ activiteit zoals een vaartocht in het donker over het Sneekermeer. Kijk hier voor een overzicht aan nachtelijke activiteiten.

Verhalenavond
Vrijdagavond 15 november worden er in heel Friesland verhalen verteld. Ook op Sandfirden kun je terecht voor een sfeervolle avond. In het kerkje neemt meesterverteller Mindert Wijnstra je mee in een Frysk oorspongverhaal. Kom, luister en overnacht aansluitend in de B&B.

Leoniden meteoren
In het weekend van 16 november willen we je uitnodigen om de Leoniden meteorenzwerm met eigen ogen te komen bewonderen. De Leoniden meteorenzwerm is elk jaar in november te zien. De Aarde kruist dan de baan van de komeet Tempel-Tuttle, het moederlichaam van de Leoniden.

Rustige feestdagen
In december kun je ontsnappen aan de Sinterklaas en Kerst drukte in Friesland, waar de twee enige officiële Dark Sky parks van ons land te vinden zijn. En voor een vuurwerkvrije jaarwisseling ben je ook van harte welkom, samen met je hond. Hoor de maan schijnt door de bomen!

De kracht van de maan
Wil je de volle maan aanschouwen? Reserveer dan een kamer rond 14 september 2019, 13 oktober 2019, 12 november 2019, 12 december 2019, 10 januari 2020, 9 februari 2020 of 9 maart 2020 (supermaan!). In de periode waarin de kracht van de maan het grootst is, voelen veel mensen zich energiek, creatief en wellustig. Perfect voor een paar dagen weg dus.

Oudst werkende planetarium
Meer weten over die prachtige sterrenhemel? Aan het plafond van de woonkamer van een grachtenpand in het Friese Franeker bevindt zich het oudste nog werkende planetarium ter wereld. Dit nauwkeurig bewegend model van het zonnestelsel werd rond 1780 gebouwd door ‘een eenvoudige wolkammer’ genaamd Eise Eisinga.

Reserveer onder vermelding van ‘Discover the Dark’:
– Twee overnachtingen in een tweepersoonskamer met eigen terrasje
– Tweemaal uitgebreid ontbijt
– Een pakketje met haardhout voor de vuurschaal *, een wollen deken om samen onder te kruipen, een informatieboek over sterrenkijken en een klein flesje beerenburg
– Een uur gebruik van de privé wellness met Finse sauna: lekker opwarmen na het sterrenkijken!

* De vuurschaal staat op ons gezamenlijk terras, het kan dus voorkomen dat jullie worden vergezeld door een ander stel sterrenkijkers…

Kosten ‘Discover the Dark’ arrangement:
– September & oktober € 109,- per persoon
– November t/m maart € 99,- per persoon

* Bovenstaande kosten zijn exclusief toeristenbelasting van € 1,25 p.p.p.n.
* Dit arrangement is niet geldig tijdens de feestdagen (kerst en oud & nieuw)