Discover the Dark

Plan je warme wintertrip naar Friesland…

Op het Friese platteland is het na zonsondergang nog donker. Op een heldere avond zie de duizenden sterren aan het heelal, de maan in zijn gedaante van die nacht en het steeds terugkerende schijnsel van de vuurtorens van de Waddeneilanden.

In het najaar en de winter kun je bij B&B Ûnder de Wol genieten van de rust en de donkerte.

Nacht van de Nacht
Als je in het weekend van 24 oktober 2020 bij ons verblijft kun je deelnemen aan een ‘Nacht van de Nacht’ activiteit in de omgeving. Kijk hier voor een overzicht aan nachtelijke activiteiten.

Verhalenavond
Vrijdagavond 6 november 2020 worden er in heel Friesland verhalen verteld. Ook in het kerkje van Sandfirden kun je terecht voor een sfeervolle avond. Kom, luister en overnacht aansluitend in de B&B.

Rustige feestdagen
In december kun je ontsnappen aan de Sinterklaas en Kerst drukte in Friesland, waar de twee enige officiële Dark Sky parks van ons land te vinden zijn. En voor een vuurwerkvrije jaarwisseling ben je ook van harte welkom, samen met je hond. Hoor de maan schijnt door de bomen!

De kracht van de maan
Wil je de volle maan aanschouwen? Reserveer dan een kamer rond 1 of 31 oktober, 30 november, 30 december, 28 januari of 27 februari. In de periode waarin de kracht van de maan het grootst is, voelen veel mensen zich energiek, creatief en wellustig. Perfect voor een paar dagen weg dus.

Oudst werkende planetarium
Meer weten over die prachtige sterrenhemel? Aan het plafond van de woonkamer van een grachtenpand in het Friese Franeker bevindt zich het oudste nog werkende planetarium ter wereld. Dit nauwkeurig bewegend model van het zonnestelsel werd rond 1780 gebouwd door ‘een eenvoudige wolkammer’ genaamd Eise Eisinga.

Reserveer onder vermelding van ‘Discover the Dark’:
– Twee overnachtingen in tweepersoonskamer met eigen entree
– Tweemaal uitgebreid ontbijt
– Haardhout voor de vuurschaal *, een informatieboek over sterrenkijken en een klein flesje beerenburg
– Twee uren gebruik van de privé wellness met Finse sauna: lekker opwarmen na het sterrenkijken!

* De vuurschaal staat op ons gezamenlijk terras, het kan dus voorkomen dat jullie worden vergezeld door andere sterrenkijkers…

Kosten ‘Discover the Dark’ arrangement:
– Oktober € 109,- per persoon
– November t/m maart € 99,- per persoon

* Bovenstaande kosten zijn exclusief toeristenbelasting van € 1,25 p.p.p.n.
* Bovenstaand tarief is op basis van reservering door 2 personen.
* Dit arrangement is niet geldig tijdens de feestdagen (kerst en oud & nieuw) – er geldt dan een minimum verblijfsduur van 3 nachten en de kamers kosten dan € 59,- per nacht excl. alles.
* In geval van ziekte of opleving van het Coronavirus kun je gratis annuleren tot 3 dagen voor aankomst.