Omgeving

natuur & cultuur

De omgeving van de B&B is mooi! Rust en ruimte in overvloed. Het leven is goed in het Friese merengebied. Trek er actief op uit met fiets, boot of benenwagen en verken Friesland!

De B&B is gelegen tussen het pittoreske Sandfirden en watersportdorp Oudega SWF dat diverse voorzieningen biedt.

LWD2018_2dot_CMYKWat een eer: in 2018 is Leeuwarden / Fryslân, culturele hoofdstad van Europa! Kom ook genieten van allerlei speciale evenementen die zich afspelen in de gehele provincie.

B&B Ûnder de Wol is centraal gelegen tussen verschillende meren als de Fluessen en de Brekken en daarmee onderdeel van het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân.

Ook het bosrijke Gaasterland en de IJsselmeerkust met historische stadjes als Hindeloopen en Stavoren en behoren tot deze unieke combinatie van agrarisch gebied, natuur en cultuurhistorie.

Bovendien verblijf je in een Natura 2000 gebied, dat door de overheid is aangewezen als speciale beschermingszone voor vogels die er winterrust houden. Begin oktober zie je de eerste ganzen al aankomen. Vrijwel alle kleine rietganzen die zomers op Spitsbergen (Noorwegen) broeden, overwinteren op slechts enkele vierkante kilometers in Zuidwest Friesland.

Weidevogels als de grutto en kievit komen ook graag in de omgeving van de B&B. Om de populatie te laten groeien houden boeren zoveel mogelijk rekening met de broedende vogels.

En wat komt er nog meer uit de agrarische omgeving van Ûnder de Wol? De beste zuivel! Boeren die bewust ambachtelijk produceren zijn verenigd in het Boerengilde.  Ga eens on tour met de bio boer (op een eiland)! En proef die heerlijke (karne)melk en yoghurt van Weideweelde.

Daarnaast is Fryslân het land van Doutzen Kroes, MC Escher, Mata Hari en Epke Zonderland en het paard van Zorro. Haal het meeste uit je verblijf en trek erop uit: bezoek levendige stadjes, spraakmakende evenementen, fascinerende musea of bezienswaardigheden. Onderweg kun je van alles tegenkomen…